Zgodovina erotičnih igračk

Sex igračke in Slovenci

Zgodovina erotičnih igračk se začne že v starih časih, o čemer pričajo različne arheološke najdbe, a se je prva uradna erotična igračka pojavila šele v 18. stoletju.

Dandanes imamo doma praktično vsi vsaj eno igračko za odrasle s katero si popestrimo intimne trenutke, pa naj bo solo ali v dvoje. Vsaj zase lahko rečem, da je moj predal zanje precej poln. Oglejmo si nekaj najpomembnejših mejnikov v zgodovini erotičnih igračk.

dildo in ritka

Prve erotične igračke

Prve erotične igračke so bile izdelane v Franciji v 18. stoletju. Izdelane so bile iz lesa, slonovine ali kovine, oblikovane pa so bile kot penis in namenjene ženskam za spolno zadovoljstvo. Te igračke so bile izdelane za bogate ženske, ki so si lahko privoščile takšne luksuzne predmete.

Razvoj erotičnih igračk v 19. stoletju

Erotika je že od nekdaj pomemben del naših življenj. V 19. stoletju so se erotične igračke razvile še naprej. Z izumom električne energije so se pojavile tudi prve električne erotične igračke. Najbolj znana med njimi je bila Elektro-medicinski aparat za zdravljenje impotence, ki je bil izumljen leta 1870 v ZDA. Ta aparat je bil namenjen zdravljenju moške impotence, vendar so ga uporabljale tudi ženske za spolno zadovoljstvo.

Razcvet industrije erotičnih igračk v 20. stoletju

V 20. stoletju se je proizvodnja erotičnih igračk močno razcvetela. Med najbolj priljubljenimi igračkami so bile vibratorji, ki so jih sprva izdelovali kot medicinsko napravo za zdravljenje ženske histerije. Prvi vibratorji so bili ročni in so se poganjali na baterije. Pozneje so vibratorje izdelovali iz boljših materialov in jih opremili s številnimi funkcijami, kot so različne hitrosti in vibracije.

Kaj pa danes?

Dandanes so erotične igračke na voljo v različnih oblikah, velikostih in materialih. Silikonske igračke so postale najbolj priljubljene, saj so trpežne, higienske in imajo mehko teksturo. Med najbolj priljubljenimi igračkami so vibratorji, dildi, analne igračke, seksi perilo, BDSM oprema in drugo. V zadnjih letih se pojavljajo tudi interaktivne igračke, ki jih je mogoče povezati s pametnim telefonom in upravljati preko aplikacij.

Digitalizacija in erotične igra

V 21. stoletju so erotične igračke postale del mainstream kulture, dostopne so preko spletnih trgovin in se pojavljajo v filmih, TV serijah ter glasbi. Te igračke so postale bolj raznolike in kakovostne ter izdelane iz bolj varnih in hipoalergenih materialov kot v preteklosti.

VR porn očala

Moderne erotične igračke so opremljene s funkcijami, ki jih omogoča digitalna tehnologija. Pametne igračke so na voljo z različnimi nastavitvami in programi, ki omogočajo še bolj prilagojeno in osebno izkušnjo. Poleg tega so nekatere igračke opremljene s senzorji in so povezljive z aplikacijami, ki omogočajo nadzor in upravljanje preko pametnih telefonov.

 

Najboljši približek seksu – silikonske seks lutke!

Silikonske lutke, ki so videti zelo realistično, so prav tako postale priljubljene med kupci. So narejene iz medicinskega silikona in imajo realistično teksturo ter občutek prave kože. Lahko so oblikovane kot ženske ali moški, lahko pa zajemajo tudi različne dodatne funkcije, kot so; grelniki, samo vlažilniki, vokalizacija itd. Te lutke so lahko izjemno drage, vendar so vseeno priljubljene pri tistih, ki si želijo bolj realistične izkušnje.

sex lutka

Erotične igračke so postale velik posel, vendar imajo tudi pomembno vlogo pri spolnem zadovoljstvu posameznika in parov. Sodobne igračke so zasnovane tako, da izboljšujejo spolno izkušnjo in jo naredijo bolj raznoliko, udobno in varno. Poleg tega lahko pomagajo pri raziskovanju in odkrivanju novih oblik spolne dejavnosti in zadovoljstva.

V zaključku lahko rečemo, da so erotične igračke z nami že dolgo časa in imajo bogato zgodovino. Od preprostih in primitivnih izdelkov iz naravnih materialov do modernih in sofisticiranih naprav, ki so opremljene s pametno tehnologijo, so erotične igračke postale pomemben del spolnega življenja. Danes lahko izbiramo med različnimi vrstami in oblikami, ki so prilagojene različnim potrebam in okusom, vendar moramo biti previdni pri nakupu in izbrati kakovostne izdelke iz varnih in hipoalergenih materialov.

Že imaš svojo?

DELI
Prejšnji članekKaj ali kdo je futanari?
Naslednji članekMož njene šefice
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.