Razmišljanje nekoga, ki na zvestobo v partnerstvu (s stališča spolnosti) pač gleda nekoliko drugače.

Najino prijateljevanje z občasnim ljubimcem se je zaključilo v postelji in nadgradilo v “Naju dva”. A pot v to skupno vez je pospremil moj stavek: “Ne pričakuj od mene, da ti bom zvesta.”

Varanje

Kako se je razvijala najina zgodba, je v tem sestavku brezpredmetno.

Več let je že tega, a jaz se sama s seboj še vedno prepiram okoli pojma zvestobe. Ne, kaj zvestoba sama po sebi je, temveč, kaj sploh pomeni nekomu biti zvest, kako zvest ostati in čemu?! Popolnoma normalno, da pomislimo najprej na telesno zvestobo. Konec koncev je ta tudi tista, ki me zaposluje že leta in poleg mene buri duha še pretežnemu delu, predvsem zahodnega sveta.

Ne želim gledati črno-belo, a kolikokrat z obžalovanjem vzdihnem, da smo vzgajani po načelu, če z nekom deliš svojo intimnost, življenje, navsezadnje tudi materialne dobrine, če imata življenjska partnerja potomstvo, potem ta dva preprosto sodita drug k drugemu. Milo rečeno, si pripadata. V resnici pa se v odnosu kaj kmalu začnejo razpletati vitice, ki ljubosumno oprezajo za partnerjem, ga začnejo utesnjevati in dušiti. In smo tam! Pri tem, kdo je ‘od koga’, kdo je MOJ.

erotika in erotični oglasi

Težko sprejmem princip posedovanja, na katerega zgornje vrstice zgovorno kažejo. Sama zagovarjam dogovor med partnerjema o svobodni intimnosti še z nekom tretjim. Seveda, če v odnosu med njima ni enostranskih omejevanj, če si o svojih obiskih med tujimi rjuhami zaupata, sta drug do drugega iskrena, morda izkušnje tudi delita.

seks z Janom in JernejemKolikor bolj se nagibam k svobodnemu seksualnemu življenju, toliko manj se spogledujem z idejo fukarjenja vsepovprek. Namreč, eno je občasno menjavanje partnerja, ki naj bi imelo za seboj oprijemljiv razlog, četudi bi šlo zgolj za neustavljivo telesno privlačnost ali takratno potrebo. Drugo pa je razširjanje nog in brezčutno praznjenje zgolj zaradi črtic in križcev, iskanja lastne identitete v dokazovanju spolnih izživljanj, ali vpliva substanc, ki pogojijo spolnost v najnižje strasti.

Naj se vrnem k partnerjema, ki ju združuje dogovor. Rado se zgodi, da tak partnerski odnos postane dvorezen meč. Ne le zaradi partnerjevih pomanjkljivosti, ki jih na njem ugotovimo šele tedaj. Pač zaradi zdrave klice ljubosumja, ki se razraste v rakavo tkivo, in vse močnejših čustev do spremljajočega partnerja, spričo katerega pristane osnovni partnerski odnos na trhlih tleh, nazadnje še v tragičnem koncu …

Ni potemtakem res najbolje biti ali togo zvest prvemu partnerju in z neizživetimi sanjarjenji, ali pa ga prikrito varati, kar slej ko prej tudi pripelje k razpadanju veze.

Kako bi se sama odzvala na partnerjevo naključno ali občasno prijateljico??

Če bi o njegovih zatajenih afericah izvedela od nekoga drugega, bi se počutila ogoljufano. Skušala bi se pogovoriti z njim. Brez sprenevedanj, opravičevanj in obljubljanj, da se v bodoče kaj podobnega ne bo pripetilo. In ko odkritega pogovora morebiti ne bi mogla vzpostaviti, bi se najina pot preprosto ločila. Odšla bi ranjena in prazna, verjetno še materialno oškodovana, a z izkušnjo.

V primeru dogovora bi se bolj v šali kot zares ponudila, da v igri sodelujem.

No, na samem začetku bi mi bilo, kljub temu, da sama dopuščam to možnost, nenavadno. Ker sem tudi jaz človek, ki imam z evolucijo sodobnega človeka pogojeno težnjo lastninjenja. Lahko bi se zgodilo, da bi težnjo izgubila. Ali pa bi jo potlačila, kar bi vodilo v nevroze in nevrotična stanja, katerim bi začela podlegati.

Kakor koli, način, ki bi ga živela, bi živela z zavestjo lastne odločitve. Z vsemi spremljajočimi posledicami, tudi nevrozami.

DELI
Prejšnji članek10 TOP spolnih položajev
Naslednji članekTestni zaklep (Unlock protocol)
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

1 KOMENTAR

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.