Kakovostno spolno življenje je pomemben del vsakega partnerskega razmerja. Žal pa obstaja veliko dejavnikov, ki lahko v spolnosti privedejo do težav.

Pomanjkanje libida, suha nožnica, težave pri doseganju orgazma in bolečine med spolnim odnosom so ene najpogostejših težav pri ženskah, ko je govora o seksu. In kaj povzroča te težave, ter kako jih odpraviti? Oglejmo si torej štiri najpogostejše težave žensk pri spolnem odnosu.

težave pri seksuPomanjkanje libida

Ena najpogostejših spolnih težav, s katerimi se srečujejo ženske, je zagotovo pomanjkanje libida. Libido je močna energija, ki izvira iz notranjih želja in intenzivnih čustev. Odraža se v fizični in čustveni spolni privlačnosti in je ključni dejavnik za spolni nagon, strast in spolno aktivnost. Vzdrževanje zdravega libida je pomembno za ohranjanje uspešnega in intimnega partnerskega odnosa.

A libida včasih preprosto zmanjka. Ta težava je lahko posledica različnih dejavnikov, od stresa in slabega razpoloženja, do tega, da ti partner preprosto ni več tako všeč kot prej, ko so se v trenutku pojavile iskrice. Po 45-em letu pride tudi do različnih hormonskih neravnovesij, ki lahko vplivajo na željo po spolnosti.

Rešitev te težave tiči v odprti in iskreni komunikaciji med partnerjema. Ženska se z upadom libida sooča, kadar ima zelo malo erotičnih fantazij, erotika je ne zanima, ne masturbira in na splošno ne kaže pravega zanimanja po seksu. Ker pomanjkanje seksa pomeni tudi težave v partnerskem odnosu, je ključnega pomena, da se poišče in odpravi vzroke za nastalo stanje.

Ključno je prepoznavanje in priznanje težave, soočanje s stresom in obisk zdravnika, kadar sum pade na bolezenske spremembe. Ker lahko do upada libida pride tudi zaradi občutka, da te partner ne privlači dovolj, bo na mestu tudi kakšen obisk zakonskega terapevta. Včasih so dovolj že majhne spremembe, da se te reči popravijo. Zmenki kot nekoč, romantičen sprehod, obisk kina, vikend razvajanje samo za vaju ipd.

erotika in erotični oglasi

Suha nožnica

Druga najpogostejša spolna težava, s katero se srečujejo ženske pi seksu, je suha nožnica. To je pogosto posledica hormonskega neravnovesja ali zdravstvenih stanj, kot sta menopavza ali sladkorna bolezen. Na srečo obstajajo načini za odpravo te težave z lubrikanti ali vlažilci brez recepta. V primeru zahtevnejše situacije bo treba razmisliti o obisku zdravnika, ki lahko po potrebi predpiše zdravila ali nadomestno hormonsko terapijo.

Odsotnost orgazma

Še ena pogosta težava, s katero se srečujejo ženske, so težave z doseganjem orgazma. To je lahko posledica psiholoških blokad, kot so stres ali nerešeni konflikti, lahko pa je tudi fizične narave, zaradi poškodb živcev ali hormonskega neravnovesja. Tudi v tem primeru je ključnega pomena komunikacija med partnerjema, če pa težava ostaja, bo za njeno rešitev morda treba poiskati pomoč pri spolnem terapevtu.

Bolečina med spolnim odnosom

Četrta najpogostejša spolna težava žensk je bolečina, ki je prisotna med spolnim odnosom. Ta težava ima lahko številne vzroke, vključno s spolno prenosljivimi boleznimi, medeničnimi okužbami, endometriozo in podobno. Če so bolečine med spolnim odnosom vedno prisotne, bo potreben obisk zdravnika. Zdravljenje te težave se razlikuje glede na to, kaj jo povzroča, vendar lahko vključuje antibiotike, v skrajnih primerih celo operacijo, zato ni dobro odlašati s pregledom, če so težave konstantno prisotne.

Ko se stvari začnejo zapletati, je pomembno, da se par problema loti takoj. Čakanje na boljše čase privede zgolj do poslabšanja situacije. Čeprav je komunikacija med partnerjema ključnega pomena pri reševanju kakršnih koli spolnih težav, so lahko včasih te tudi zdravstvene narave, zato ne oklevaj in se posvetuj s svojim zdravnikom. Z ustreznim zdravljenjem in razumevanjem lahko vse te štiri pogoste težave relativno enostavno premagaš, kar pomeni, da se bo v tvojem spolnem življenju znova prižgal ogenj erotike in poželenja!

DELI
Prejšnji članekKlara ne vara!
Naslednji članekKaj moški sovražijo?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.