Obstaja kar nekaj različnih praks, ki jih zadeva spolnost. Zakaj je nekaterim všeč enak spol, drugim bolečina pri seksu, tretjim pa denimo preoblačenje v različne kostume?

Zakaj bolečina vznemirja: BDSM in kemični procesi

Za tiste, ki se zanimajo za BDSM (Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism in Masochism), je eden od ključnih elementov bolečina. Zdi se, da je paradoks, da lahko bolečina vzbuja spolno vznemirjenje. Vendar pa to ni tako neobičajno, kot se morda zdi.

Med BDSM aktivnostmi se v telesu sproščajo različne kemične snovi. Eden izmed njih je endorfin, ki deluje kot naravni analgetik in povzroča občutek užitka. Ko pride do nežnega bolečinskega draženja, se lahko sproščanje endorfinov poveča, kar vodi v občutek evforije. Prav tako se lahko sprosti adrenalin, ki poveča raven vzburjenosti. To lahko privede do kombinacije fizičnega užitka in psihološke vznemirjenosti.

Zenske spolne fantazije BDSM

Poleg fizioloških učinkov so tudi čustveni vidiki BDSM pomembni. Med odnosom je prisotno zaupanje med partnerjema. Partner, ki prevzame nadzor (dominantni), mora biti odgovoren za dobrobit in varnost partnerja, ki se preda (submisiven). Ta izmenjava moči in predaje ustvari globoko čustveno povezavo med partnerjema, kar lahko dodatno poveča spolno vznemirjenje.

Homoseksualnost

Homoseksualnost je kompleksna in večplastna spolna usmerjenost, pri kateri se oseba čustveno in spolno privlači do oseb istega spola. Čeprav natančni vzroki za homoseksualnost niso popolnoma razjasnjeni, obstajajo nekateri dejavniki in teorije, ki pomagajo pojasniti, zakaj homoseksualce čustveno in spolno privlačijo osebe istega spola.

Eden od dejavnikov, ki se obravnava v znanstvenih raziskavah, je biološka narava homoseksualnosti. Obstajajo dokazi, da so genetski in hormonski dejavniki povezani s spolno usmerjenostjo. Nekatere študije so našle povezave med določenimi genetskimi značilnostmi in homoseksualnostjo, kar kaže na možen vpliv genetike na spolno usmerjenost. Poleg tega so hormoni, ki vplivajo na razvoj spolnih značilnosti med embrionalnim razvojem, lahko pomembni pri določanju spolne usmerjenosti.

Poleg bioloških dejavnikov pa je tudi vpliv okolijskih in socialnih dejavnikov na oblikovanje spolne usmerjenosti. Med odraščanjem se posamezniki izpostavijo različnim okoljem in vplivom, ki lahko oblikujejo njihovo spolno identiteto in usmerjenost. Čustveni, socialni in kulturni dejavniki igrajo pomembno vlogo pri tem, zakaj nekatere ljudi čustveno in spolno privlačijo osebe istega spola. Vsekakor pa je pomembno poudariti, da je homoseksualnost naravna in legitimna spolna usmerjenost, ki zasluži enako spoštovanje kot heteroseksualnost.

So vam všeč uniforme?

Nekateri ljudje čutijo izrazito spolno privlačnost do oblačil, kot so uniforme ali usnje. Ta fetiš se lahko izvira iz različnih virov, vključno z močjo, avtoriteto in samozavestjo, ki jih simbolizirajo takšna oblačila. Uniforme, na primer, predstavljajo red, disciplino in avtoriteto, kar nekaterim ljudem lahko vzbudi občutek varnosti ali pa jih privlači dinamika moči, ki je povezana s tovrstnimi oblačili.

Usnje, pa tudi druge materiale, kot so lateks ali vinil, nekateri dojemajo kot izjemno senzualne in provokativne. Ti materiali so običajno oprijeti in poudarijo telesne poteze, kar lahko poveča občutek telesne privlačnosti. Poleg tega ima lahko vonj ali dotik takšnih materialov afrodizični učinek na nekatere ljudi. Obstaja tudi element tabuja in drznosti, ki je povezan s temi oblačili, kar lahko prispeva k njihovi spolni privlačnosti.

DELI
Prejšnji članekGrešnica se pokesa
Naslednji članekVčasih za seks potrebujemo nekaj malega načrtovanja
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.