Ta članek ni namenjen samo puncam, ampak tudi njihovim ljubimcem, ki razmišljajo s čim presenetiti svojo drago za ta ali oni praznik

Japonske kroglice oziroma vaginalne kroglice, sta v bistvu dve kroglici povezani s trakom. Ti kroglici sta votli, vsaka pa v sebi nosi še eno manjšo kroglico, ki pri gibanju povzroča mehanske vibracije. Kroglice so lahko plastične, prevlečene z lateksom ali silikonom. Ni neke standardne velikosti, najbolj standardne so velike v premeru 4 cm, lahko so nekoliko manjše, pa tudi večje (5 cm in več). Ženska si ob uporabi vlažilnega gela kroglice vstavi v nožnico, le te pa pri gibanju povzročajo vibracije in s tem krepijo vaginalno mišico.

erotika in erotični oglasi

Skratka: japonske kroglice ne samo dražijo, ampak tudi posredno krepijo vaginalno mišico. Pri draženju kroglice povečajo živčno prevodnost in s tem senzibilnost. Posredno s tem izboljšujejo tudi vlažnost nožnice. Torej kroglice niso priporočljive le kot stimulacija, ampak tudi kot nekakšno “telovadba” za vaginalno mišico.


View this post on Instagram

A post shared by Sex Toys UK (@sextoysuk) on

Japonske kroglice se po angleško imenujejo Ben Wa Balls

Kot za vse stvari je imen in nazivov polno, večina je neprimernih ali nepravih. Ben Wa Balls so kroglice namenjene bolj krepitvi vaginalne mišice, medtem ko so Duotone Balls namenjene stimulaciji.

Mnogo ljudi vaginalne, japonske kroglice zamenjuje z analnimi kroglicami oz. kitajskimi ali tajskimi koraldami, to je vrvica z večjim številom kroglic, pritrjenimi v dvocentimetrskih intervalih, ki se jo stlači v anus, ritnik. Analne kroglice so različnih velikosti, povečini so manjše. Te se tudi največ uporabljajo in kupujejo. Večji niz povezanih kroglic se vstavlja v analni del s pomočjo vlažilnih gelov in med odnosom te kroglice dodatno stimulirajo. Pred orgazmom pa se počasi povlečejo ven, razširijo analni del, zožijo ustje nožnice (ženska se med stimulacijo ovlaži in nožnica se odpre, bolj ko je stimulirana, bolj je nožnica odprta) in s tem pride do bolj stimulativnega orgazma.

Klasične japonske kroglice se lahko uporabljajo tudi v analnem delu, kot analne kroglice. Pazljivi moramo biti pri čiščenju, če jih potem spet uporabljamo v vaginalnem delu, da ne prenašamo bakterij v nožnico in s tem povzročamo nepotrebnih infekcij. Če japonske kroglice uporabljamo tudi kot analne kroglice, potem imamo na nizu samo dve kroglici, kar je pa manj zanimivo. Uporaba japonskih kroglic v analnem delu je lahko ravno tako stimulativna kot v vaginalnem delu, saj je stena med analnim predelom in vaginalnim zelo tanka in čutna. Tudi moški si lahko vstavijo kroglice v ritnik, za stimulacijo. Tam imajo moški namreč zelo močno erogeno cono in draženje je za njih zelo prijetno. Vsaj za tiste, ki nimajo tabujev.

via GIPHY

Od kod sploh izhajajo te “vražje” kroglice?

V zgodovini se pojavlja zapis, da so samuraji svojim ženam dajali japonske kroglice, da so “krepile” stimulativnost in napetost mišice med njihovimi bojnimi pohodi. Današnje kroglice so najpogosteje izdelane iz plastike, te pa so lahko potem tudi prevlečene z lateksom ali silikonom. Za kakšne bolj zahtevne, izbirčne stranke pa bi se kje na tujem trgu našle tudi iz slonovine, jantarja.

erotika in erotični oglasi

Je pa verjetno zelo pomembno, da je izdelava kroglic zelo natančna. Npr. vsekakor ne sme imeti kroglica kakšnih ostrih robov, tudi vrvica naj bo telesu prijetna. Ker je na tržišču velika izbira kroglic, najdemo tudi velike razlike v kvaliteti izdelka. Kroglice so namenjene delu telesa, ki je bolj občutljiv na poškodbe in infekcije, zato morajo biti kroglice kvalitetno izdelane. Ko govorimo o kvaliteti, ne mislimo le na preciznost izdelave (ostri robovi), ampak tudi na prijetne materiale iz katerih so kroglice izdelane. Treba je namreč vedeti, da lahko slabši materiali povzroče alergijo. Kvaliteta se navsezadnje kaže tudi v tem, da se enostavno in lepo očistijo.

Kako se uporabljajo japonske kroglice?

Kroglice na začetku naj ne bodo predolgo v nožnici. Še posebej, če se veliko gibljete, saj je vaginalna mišica enaka katerikoli drugi mišici na telesu in če jo že na začetku pretirano obremenjujete, se bodo pojavile bolečine. Priporočljiva je postopna uporaba, na začetku kakšno uro potem pa postopoma zmeraj več časa. Ko se mišica privadi, jih lahko uporabljamo tudi cel dan. 

Kroglice niso namenjene uporabi med samim spolnim odnosom. Če so kroglice namreč med vaginalnim odnosom v nožnici lahko pride do poškodbe (nožnica ni “brezno brez dna”). Lahko pa so kroglice v nožnici med analnim odnosom in obratno.

Japonske kroglice se OBVEZNO uporabljajo v kombinaciji z vlažilnim gelom. Ker so kroglice kar velike se ne smejo vstavljati v nožnico brez gela, vstavljanje kroglic na suho nožnico je boleče, kot je tudi suha penetracija. Pri uporabi analnih kroglic pa so vlažilni geli prav tako obvezni! Razlika je le v tem, da so za analno vlaženje potrebni geli, ki so bolj mastni in obstojni.

erotika in erotični oglasi

Vse japonske kroglice nudijo vibracije. Pri klasičnih pride do “mehanskih vibracij”, ki jih povzroča notranja kroglica (pri gibanju se le ta premika in s tem povzroča vibracije na zunanjo). Imamo pa tudi kroglice z električnimi vibracijami. Te kroglice imajo na koncu traku “pilot z baterijo” in z njim vključite kroglice in uravnavate moč vibracij. Prav tako obstajajo tudi analne kroglice z vibracijami.

 

DELI
Prejšnji članekKako partnerja prepričati, da je seks nujen?
Naslednji članekRazdvojena
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.