Da se ljudje s svojimi prijatelji ali prijateljicami pogovarjamo o seksu, pravzaprav ni nič novega. Nekateri na glas, drugi nekoliko bolj po tiho, toda z najboljšimi prijatelji se o seksu pogovarjamo vsi.

Mladi in nekoliko starejši, tako moški, kot tudi ženske. Koliko se jih o željah in fantazijah pogovarja s svojimi partnerji pa je povsem druga tema. 

samozadovoljevanje in orgazem

Načeloma je bolj pogosto, da o seksu govorijo fantje med seboj in na drugi strani punce tudi. Fantje mislijo, da so njihove teme enostavno “premočne” za ženske, a ko bi kdaj slišali dobre prijateljice med pogovorom o posteljnih vragolijah in fantazijah, bi menda padli v nezavest. No, ampak jaz sem malo posebna in se o seksu pogovarjam tudi s tipi.

Zadnjič sem imela nadvse zanimivo debato z dobrim prijateljem, ki me je nekoliko razburil s svojim razmišljanjem. Trdil je namreč, da se v postelji nekaterih stvari od svoje žene enostavno ne sme zahtevati, moj protiargument pa je bil, da zahtevati sicer resnično ne smeš ničesar (tako kot tudi ona od tebe ne), lahko pa izraziš željo po nečem novem, saj morda točno o tem tudi ona fantazira že dlje časa.

Potem je vzkipel, češ da nekaterih skritih želja svoji ženi (oziroma partnerki) enostavno ne moreš zaupati, saj se to enostavno ne spodobi, ker jo s tem ponižaš. In kako torej potem lahko uresničiš svoje fantazije? Enostavno, zaviješ do prostitutke, ji plačaš in ona lepo opravi svoj posel tako kot se »šika«!?

To je bilo pa tudi zame preveč. Kaj se dogaja v glavi moškega, ki je trdno prepričan, da se partnerki v postelji nekaterih  stvari ne sme predlagati, ker se to ne spodobi, ne zdi pa se mu sporno, če si jih poišče drugje? Kje je tu logika?

Bom ponazorila s primerom

Moški si želi analnega seksa, toda ker partnerke ne bi rad ponižal v seksualni objekt, ji tega ne bo predlagal, ampak bo raje šel k prostitutki in za njeno rit zapravil sto ali več evrov. Ampak glej ga ti zlomka, njej je medtem njena najboljša prijateljica zaupala, kako je analni seks fantastičen, če se ga znaš pravilno lotiti in jo povsem navdušila nad idejo.

analni seks

A svojemu svojemu partnerju tega ne bo predlagala, saj se boji, da jo bo imel za »perverzno prasičko«. In tako ni nihče zadovoljen, on ne, ker mora za analni seks vsakič znova plačati, ona pa ne, ker njemu že tako ali tako zadnje čase ni nič do seksa, kaj šele, da bi poskusil kaj novega.

A prav tukaj pridemo do najbolj zabavne točke celotnega problema. Ker sta oba nezadovoljena in posledično popolnoma nezadovoljna v partnerski vezi, se bosta sčasoma zaupala svojim prijateljem oziroma prijateljicam in jim pripovedovala o frigidnici, ki se v postelji odkrito dolgočasi, zaradi česar si je bilo potrebno seks poiskati drugje. Se še sprašujete, zakaj se ljudje ob pijači tako pogosto pogovarjajo o seksu?

Zakaj ni iskrenosti? Zakaj ne povedati česa si želiš in kaj te odbija? Mogoče je včasih potrebno nekoliko stisniti zobe, saj ne moremo vedeti kako bo partner reagiral na naš predlog, ampak vsaj spravimo ga ven iz sebe. V primeru, da bo partner naš predlog zavrnil, smo povsem na istem, toda prav toliko možnosti je tudi za to, da bo nad njim navdušen, saj je točno o tem premišljeval tudi sam. V primeru, da ponori in vam vrže v obraz vse mogoče žaljivke pa ste bržkone v vezi, ki ne funkcionira in nikoli ne bo.

Prijatelju sem pojasnila, da sem bila v postelji od nekdaj za pogovor in eksperimentiranje, seveda v mejah normale. Kaj je normalno in kaj ni, naj sicer vsakdo presodi sam, saj je za nekoga nenormalen že oralni seks, za drugega pa je tudi animalizem ali celo takšna deviacija kot je vampirizem povsem sprejemljiva stvar, a tako globoko v detajle nisem hotela zaiti.

Zenske spolne fantazije BDSM

Enostavno me nikoli ni bilo sram povedati kaj bi rada in česa si želim in tudi čisto vsak partner, ki sem ga do zdaj imela, je bil nad mojo iskrenostjo (in povečini tudi predlogi) naravnost navdušen. Naj je šlo za položaje, lokacijo, ali erotične pripomočke … Pa sva bila oba zadovolj(e)na.

Zaupajte si svoje fantazije, ničesar ne morete izgubiti

Eva pomežikIn to vsekakor ne velja samo za moške, pač pa tudi za ženske. Če le malo polistamo po kakšni ženski reviji ali spletnem portalu, hitro ugotovimo, da ima marsikatera predstavnica nežnejšega spola povsem enake fantazije kot moški.

A si teh ne upajo zaupati svojim najdražjim, ker se bojijo njihove reakcije, poleg tega pa marsikje še vedno vlada starinska miselnost, da se za ženske ne spodobi, da v postelji prevzamejo pobudo.

Partnerska zveza poleg spoštovanja temelji tudi na zaupanju, ki si ga partnerja izkazujeta s pogovorom in če tega ni, potem bo veza prej ko slej razpadla. Naj vam ne bo nerodno zaupati partnerju svojih želja, četudi te obsegajo le spolni položaj 69 in morda boste še isti večer doživeli najboljši seks vašega življenja.

DELI
Prejšnji članekTe zanima erotična joga?
Naslednji članekPrijatelja za seks ali prijateljstvo z dodatkom?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.