Doktorica in seksualna terapevtka Jane Howard je naredila veliko raziskavo, ki je šokirala ves svet, predvsem pa nekoliko razočarala moški rod

Cenjena avstralska strokovnjakinja za spolnost je ugotovila, da (starejše) ženske, ki niso v spolni zvezi z drugo – moško – osebo, dosegajo mnogo večje število orgazmov od tistih, ki so v partnerskem odnosu.

Skratka, raziskava, v kateri je sodelovalo 500 starejših žensk, je dokazala, da ženske, ki nimajo “ljubimca” dosežejo “zelo veliko povezanost s svojim lastnim telesom”. Ti podatki izhajajo iz študije z naslovom Kaj seksualnost pomeni starejšim ženskam?, podatki pa temeljijo na obravnavi seksualnega življenja žensk v 40-ih, 50-ih, 60-ih in 70-ih letih njihovega življenja.

erotika in erotični oglasi

Dr. Jane Howard se je v šali opravičila moškim: “Verjamem, da so nekateri moški razočarani nad temi ugotovitvami.” Howardova je dodala: Marsikdo misli, da pari divje seksajo vse svoje življenje, tudi pri štiridesetem ali petdesetem letu življenju … pa pogostokrat ni tako. Mnogi partnerji – pa čeprav nimajo “bioloških težav” – mnoga leta sploh ne seksajo …

Terapevtka je ugotovila tudi, da število spolno aktivnih žensk z leti drastično pada; pri štiridesetih – vsaj občasno – seksa tudi do 80 odstotkov vseh žensk, pri 70-ih letih pa ta odstotek pade na 27.

Z raziskavo na temo kako seksamo Slovenci, pa se prav ta hip pri nas ukvarja spletni portal Urgenca.com, ki izvaja vsakoletno veliko nagradno anketo Kako seksamo Slovenci v 2021Klikni in sodeluj!

DELI
Prejšnji članekSladki "Double trouble"
Naslednji članekKaj hudiča pomeni POV?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.