Sama mislim, da brez samozadovoljevanja ne more biti kakovostnega spolnega življenja. Če se z mano strinjate, imate zadovoljujoče spolno življenje. O tem ne dvomim. Ostali? Tukaj leži skrivnost, ki je ne poznate, čeprav poznate samozadovoljevanje.

Eva pomežikČeprav se za izraz samozadovoljevanje uporablja tudi izraz masturbacija ali onaniranje, menim, da gre v slednjih primerih za ožje področje. Za samozadovoljevanje moškega. Beseda masturbacija se namreč v svojem izvoru veže izključno na moškega (latinsko : mas=moško), kar pomeni, da ženske tu nismo vključene.

Beseda onaniranje ima svetopisemski izvor in govori o Onanu, ki je svoje seme razlival po tleh. Zopet izključno moški. Samozadovoljevanje je edino, ki ne opredeljuje spola kot takšnega, ampak človeka. Samozadovoljevanje je namreč normalna lastnost človeka!

Samozadovoljevanje – imeti se rad

V današnjem svetu tolikokrat slišimo, da moramo najprej imeti radi sebe. Če nimam rada sebe, ne morem imeti rada drugih. Gre za čustveno pomanjkljivost, ko postavljamo interese, želje, čustva drugih pred svoje. Zakaj čustvena pomanjkljivost? Ljubezen s strani nekoga drugega želimo doseči tudi s pomočjo zatajitve sebe kot človeka, tistega, kar v resnici smo, da bi dosegli čustveno povezanost z drugim človekom.

Na ta način potlačimo v sebi nas same. Včasih se tega niti ne zavedamo, dokler ne občutimo vedno večje nezadovoljstvo, ki mu ne najdemo vzroka. Ženske smo umetnice tega. Resnica je, da so nas in nas še vedno vzgajajo, da zadovoljimo najprej druge.

Avdio video sex zmenki na Urgenci

Kako je v spolnosti?

Če imamo radi sebe, je naš lastni užitek tisti, ki ima prednost pred užitkom nekoga drugega. Ženske večkrat lastni užitek potisnemo za vse ostalo, tudi za užitke partnerja. 

Posledica takšnega dejanja je, da nismo subjekt v spolnem odnosu, ampak objekt. Postajamo nezadovoljne, občutimo praznino v sebi, ki jo poskušamo polniti na popolnoma neustrezne načine (hrana, pretirano kupovanje, ipd.).

Najbolj negativno je, da iz našega nezadovoljstva potegnemo popolnoma napačno ugotovitev: Saj sem vedela, seks je za moške! In se vdamo v »usodo«. S tem izgubimo najbolj pomemben del naše ženskosti, tisto, zaradi česa smo ženske.

Kakšno povezavo ima to s samozadovoljevanjem? Samozadovoljevanje pomeni iskanje lastnega užitka, dajanje užitka samemu sebi in nikomur drugemu. Samo to je njegov namen. Preko njega odkrivamo sami sebe kot spolno bitje, iščemo načine, kako zadovoljiti samega sebe, kateri užitki so tisti, ki nas še posebej vzburjajo in nas bodo pripeljali do orgazma.

Samozadovoljevanje je način, da se naučimo imeti radi samega sebe, spoznamo sebe, lastni užitek in svoje telo. Naučimo se izražati sebe in svoje želje, ne glede na ostale ljudi in brez občutka krivde.

In zakaj pravzaprav ne?

Samozadovoljevanje je najbolj značilen način odražanja naše spolnosti skozi celotno življenje. Če želimo imeti zdravo spolno življenje, moramo »hraniti« strast v nas, poželenje v nas. Najbolj primeren način je ravno samozadovoljevanje, ker naše spolne potrebe v tem primeru ne usklajujemo s partnerjem kot pri spolnem odnosu, ampak jo lahko v celoti izživimo. Način, čas, pogostost, okolje, vse izberemo sami. S tem postaja poželenje v nas močnejše, sposobni smo ga občutiti, biti strastni in doživljati orgazme.

Če je samozadovoljevanje del nas, odkar pridemo na svet, zakaj bi bilo nekaj slabega? Kaj vas še vedno omejuje, da samozadovoljevanje ne postane stalnica vašega spolnega življenja? Odgovor je v vas. Dobrih 90% moških se redno samozadovoljuje, a samo dobrih 60% žensk. Odnos žensk, ki se še niso ali se redko samozadovoljujejo, imajo občutek krivde, se počutijo »umazane« in »nenormalne«, do samozadovoljevanja ima svoj vzrok.

Samozavestna ženska ve, kaj hoče in kdo je, vedno in povsod pove, kaj želi, misli, čuti, ima rada svoje telo in uživa v vsem, kar ji telo nudi, ljubi sebe in ljubi seks, ker je vir njene energije in vitalnosti. Nič ni tako seksi kot samozavestna ženska. Oddaja namreč energijo, ki se ji moški ne morejo upreti. Celulit? Kaj je že to?

In ja, samozavestna ženska obožuje samozadovoljevanje

Čeprav samozadovoljevanje povečuje željo po spolnosti s partnerjem, je ne more nadomestiti. Za zdravo spolno življenje moramo združevati samozadovoljevanje s spolnimi odnosi s partnerjem, oboje pa lahko »popopramo« s prisotnostjo partnerja, kadar se samozadovoljujemo.

Povabite svojega moškega na majhno intimno srečanje z vami, kjer bo samo gost. Sproščujoče intimno okolje, nežna glasba in vi, pripravljeni samo zase. Igrajte se z njim. Posadite ga na stol, zavežite mu roke in pozabite nanj. Enkratno darilo zanj bo orgazem, ki ga boste doživeli sami. Se bojite, da bo v tem videl vaše sporočilo, da vas ne more zadovoljiti? Predlagajte mu, da ste naslednjič vi njegov gost. Navdušen bo. Posebej, če se bo obisk zaključil z oralnim seksom s strani gosta. Vse je prepuščeno vam. Dajte svoji domišljiji krila, da vas odnese daleč, daleč nad mavrico.

zaigran orgazem

Samozadovoljevanje naj ne bo vaša »skrivnost«, o kateri vaš partner ne sme nič vedeti. Normalno je, da vključujemo v partnersko življenje tudi samozadovoljevanje, saj naše spolne potrebe ne morejo biti vedno v celoti usklajene. V tem ni nič slabega! Obratno! Vaše spolno življenje bo boljše. Hkrati ne zanemarite enkratnega, erotičnega naboja, ki ga ima samozadovoljevanje ob prisotnosti partnerja. In intimnosti, ki jo takšne izkušnje prinašajo v vajino življenje.

Kako začeti, če niste navajene?

Tudi pri samozadovoljevanju ne pozabite da se seks pri ženskah začne v glavi in srcu. Ne moremo pričakovati od moškega ustrezne predigre, če je ne znamo dati sebi. Vse, kar pričakujemo od moškega, pričakujmo od sebe. Samozadovoljevanje je tako edinstveno vaše, da ni navodil zanj. Samo nekaj priporočil, ki jih lahko ali ne upoštevate:

  • samozadovoljevanje žanskaOdklop: vzemite si čas, odklopite se od zunanjega sveta in nadzora, pozabite na vse (izključite telefon, zaklenite vrata, odženite otroke in partnerja, spustite psa, pokrite kanarčka, na vrata dajte napis »odsotni zaradi bolezni«, …)
  • Vzdušje: pričarajte vzdušje, ki vas bo sprostilo (pritajena svetloba, sveče, dišave, glasba, penina, eterična mazila, blazine, kopel z mehurčki …)
  • Pripomočki: poiščite vse, kar bi lahko potrebovali za zbujanje vaših čutov: erotični pripomočki, predmeti, ki omogočajo čutnost dotikanja (peresa, svileni šal, kocke ledu), vse, kar vzburi brbončice (čokolada, jagode, sladoled), porniči, revije, …
  • Razvajanje: počasi se zapeljite v razvajanje same sebe : spustite se v penečo kopel, plešite, poslušajte glasbo, berite erotični roman, ki bo v vas vzbudil domišljijo (lahko berete čisto počasi na glas, z nežnim, erotičnim glasom, da se bodo besede prelile v vas skozi oči in glas), ležite med blazine, poslušajte glasbo,…
  • Domišljija: v celoti se prepustite domišljiji in sanjarjenjem (ne obremenjujte se z vsebino vaših sanj; kakršnekoli so, so vaše spolne fantazije; ne bojte se jih, ampak se jim prepustite; če vam je vseeno neprijetno, zamenjajte glasbo in začnite razmišljati o čem drugem)
  • Dotiki: čisto sproščeni, umirjeni, ko čutiti, da lebdite v času in prostoru, ki ste si ga pripravili, začnite z nežno stimulacijo vašega telesa : dotikajte se posameznih delov telesa, ki niso neposredno povezani s spolnimi organi (roke, dlani, vrat, ušesa, stopala, noge) in nato preidite na trebuh, dojke, bradavice, notranjo stran stegen; uporabljajte roke (uporabite predmete, ki povečajo čutnost vašega dotikanja)
  • Draženje: vaše telo vam bo samo povedalo, kdaj ste toliko vzburjeni, da lahko začnete s stimulacijo spolnih organov; lahko uporabljate samo prste ali tudi pripomočke (vse je odvisno od vas in vašega užitka); odkrivajte, kaj vas vzburja, kdaj vam je prijetno, kdaj čutite tisto »ščemenje« (dražite lahko katerikoli del vaših spolnih organov, način izberite sami, trajanje izberite sami)
  • Igrajte se: priporočam vam, da se vzburite do določene meje in se nato umirite (morda spijete požirek penine) in spet nadaljujete do nekoliko večje stopnje vzburjenja (igrajte sami s sabo igro mačke z mišjo); tako lahko nadaljujete do orgazma (izredno poveča poželenje)
  • Poskusite svoje sokove: zelo erotično je, če spoznate okus vaše ženskosti; morate poznati okus sebe, če želite poznati sebe; predvsem morate vedeti, kakšen okus nudite svojemu moškemu (nič, kar je vaše, ni umazano)

ORGAZEM – odločitev je vaša: če ste začetnica, se odločite že pred samim začetkom, kje boste končali, a vsekakor ne priporočam, da greste »do konca« (ne veste, kakšen bo vaš odziv, ker ne poznate še toliko vašega odnosa do samozadovoljevanja, da bi lahko v celoti izključili občutek krivde, ko boste dosegli orgazem; tega vsekakor ne želite).

Samozadovoljevanje ni znanost. Karkoli boste počeli, je v redu. Gre za vaše spoznavanje vas samih. Še nekaj! Če ne poznate svojih spolnih organov, če jih še nikoli niste videli, si jih najprej poglejte. Spoznajte se s sabo.

DELI
Prejšnji članekSeks je odličen za možgane!
Naslednji članekJe za seks potrebna ljubezen? Pa obratno?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.