Je seks na prvem zmenku dobra ideja in kaj sploh pomeni kratica ONS, ki jo velikokrat srečaš na spoznavnih portalih?

Pri spolnosti in zmenkih ni univerzalnega odgovora, ki bi ustrezal vsem, zato so mnenja o seksu na prvem zmenku precej deljena. Nekateri menijo, da je to odlična zamisel, drugi pa, da je to velika napaka, ki te bo stala razmerja, prijateljstva, vsega. Oglejmo si nekaj prednosti in slabosti seksa na prvem zmenku, na katerem je erotika še posebej izrazita.

Ko partner reče ne seks

Prednosti seksa na prvem zmenku

Največji plus seksa na prvem zmenku je, da se dva bolje intimno spoznata. To je lahko priložnost, da obe strani raziščeta svojo kemijo in ugotovita, ali ju morda povezuje kaj več kot le fizična privlačnost. Morda bo kdo privzdignil obrvi, a dejstvo je, da sta si lahko dva na pogled všeč nekaj mesecev, se ujameta v pogovoru, potem pa pride do seksa in vse skupaj pade v vodo.

Če se po prvem seksu obema zdi, da sta resnično povezana, je morda vredno nadaljevati z razmerjem. Kratek potek takšnega dogodka bi bil: spoznavanje na spletu, srečanje na pijači, pogovor in seks. Po seksu pa nato vidita ali se zares ujameta na vseh področjih, ali pa se bosta zgolj poslovila drug od drugega z lepimi željami.

Še ena prednost spolnega odnosa na prvem zmenku je ta, da lahko stvari postanejo bolj zabavne in vznemirljive. Medtem ko se nekaterim ljudem dolgotrajna dvorjenja zdijo dolgočasna, lahko seks na prvem zmenku popestri zadeve in naredi stvari bolj zanimive za oba partnerja.

Kaj je ONS?

Kratico ONS pogosto srečamo na portalih za zmenke, ni pa nujno, da jo vsi razumejo. Gre za angleško kratico One Night Stand, ki v slovenskem jeziku seveda pomeni “za eno noč”. Seks, za eno noč. Navadno to kratico uporabljajo ženske, a ne v smislu, da si takšne izkušnje želijo, pač pa ravno nasprotno.

V opisu profila napišejo, da niso za ONS. Ponavadi dodajo tudi besedo “obvoz”, ki seveda namiguje, naj jo moški s takšnimi idejami sploh ne kontaktira. Bi pa bili presenečeni, kolikokrat prav takšne osebe dejansko izkusijo ONS ;). O tem seveda ne bodo razlagale, a je največkrat prav v tem povod za takšen zapis. A pozor, če vidite to opombo, bodite spoštljivi in takšne osebe ne skušajte zvleči v posteljo na prvem zmenku.

Slabosti seksa na prvem zmenku

Ena največjih slabosti seksa na prvem zmenku je, da lahko po njem pride do občutka obžalovanja ali razočaranja, če ima ena stran občutek, da je bila na kakršen koli način izkoriščena ali izrabljena. Temu rečemo tudi slaba vest. Zato je še kako pomembno, da se obe strani predhodno pogovorita o svojih pričakovanjih in vrsti razmerja, ki ga iščeta, preden se preveč intimno zbližata.

Ko je v postelji zabava
Ko je v postelji zabava

Poleg tega, če iščete kaj več kot le priložnostni seks, seks na prvem zmenku morda ni idealen, saj bi lahko poslal mešane signale. Konec koncev je odločitev o tem, ali boste na prvem zmenku seksali ali ne, odvisna od vas in vašega partnerja ali partnerjev.

Če vsi vpleteni vedo, v kaj se spuščajo, in se strinjajo s tem, da se stvari fizično nadaljujejo, potem ni nič narobe. Ne pozabimo le, da je treba, še posebej v teh primerih, striktno upoštevati vse vidike varne spolnosti in tega ne početi brez uporabe kondoma!

Za hec vprašajte svojega partnerja na zmenku, če ima pri sebi kondom. Če ga ima, je zagotovo kandidat za seks na prvem zmenku ;).

DELI
Prejšnji članekŽenske igrajo orgazem?!
Naslednji članekPica presenečenje
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

1 KOMENTAR

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.